O NAS

ZGODOVINA PODJETJA

Okna Korun, Luka Korun s.p., mizarstvo stavbno je družinsko podjetje, ki je svojo dejavnost splošnega mizarstva pričelo leta 1985. Takrat se je podjetje imenovala Mizarstvo Korun, s.p. Gre za nadaljevanje dejavnosti katerega začetki segajo že v leto 1927, ko je z dejavnostjo pričel Korun Ivan. Delo, dejavnost splošnega mizarstva sta po njegovi smrti nadaljevala dva sinova. Leta 1982 sta zgradila novo delavnico, v kateri sta opravljala vsak svojo registrirano dejavnost. Leta 1985 sta brata dejavnost prenesla na svoja sinova. Eden izmed njiju je čez čas nadaljeval z dejavnostjo na drugi lokaciji, Ervin Korun pa je z dejavnostjo nadaljeval v obstoječi obratovalnici. Le-ta je bila do leta 2008 še v skupni lasti obeh sorodnikov, s 1.1.2009 pa je po odkupu prostora in prenosu lastninske pravice delavnica bila last Korun Ervina. Nosilec dejavnosti je Ervin Korun, po poklicu lesni tehnik. Že od malih nog je sodeloval pri delu v mizarski delavnici, ki jo je vodil njegov oče. Po končani osnovni šoli se je odločil za lesarsko šolo in končal program 3+2. Po zaposlitvi v domačem podjetju leta 1979 se je posvečal delu v delavnici in pridobival potrebne izkušnje. Po odhodu očeta v pokoj je prevzel delavnico in nadaljeval kot nosilec dejavnosti. Večkrat se je uspešno predstavil na celjskem obrtnem sejmu in za svoje delo prejel več priznanj. V delo je ves čas vpeta tudi žena nosilca dejavnosti, Leonida Korun, ki v podjetju skrbi za administracijo. Tradicija se je nadaljevala tudi naprej. Leta 2003 se je v podjetju zaposlil sin, potem, ko je končal srednjo lesarsko šolo. V podjetju je bil zadolžen za pripravo dela. Vključitev sina v podjetje je prinesla nove ideje in nove poslovne odločitve, predvsem na področju razvoja lastnih produktov. Izkušnje očeta in aktualno strokovno znanje in ambicije sina zagotavljajo razvoj podjetja tudi v prihodnje. Podjetje se je pričelo usmerjati v proizvodnjo energetsko varčnih in ekološko prijaznih izdelkov, ki so pri stavbnem pohištvu čedalje bolj iskani. Konec januarja 2019 pa se je zopet uredil prenos lastništva iz Mizarstvo Korun, Ervin Korun, s.p. v Okna Korun, Luka Korun, s.p.. In tako se nadaljuje že 4 generacija v podjetju

 

pomagalsko pismo

O NAS

Podjetje Korun je družinsko podjetje z več kot 90-letno tradicijo. Podjetje ostaja zvesto lesu, kljub temu, da so se trendi od ustanovitve do danes že precej spremenili – na samem začetku so se izdelovale vse vrste lesenih izdelkov, danes pa gre za usmerjeno proizvodnjo z visokimi standardi kvalitete. Podjetje je osredotočeno na izdelavo lesenega stavbnega pohištva po naročilu, kar obsega vse vrste lesenih oken, balkonskih vrat, panoramskih sten, dvižno – drsnih sten in vhodnih vrat. Proizvodnja sledi vsem sodobnim trendom pri izdelavi stavbnega pohištva, zato je ponudba zelo obsežna.

korun-lesena-okna

ZAKAJ MI?

Ostajamo zvesti lesu, saj je naraven material in kot takšen tudi diha s prostorom. Deluje toplo in je naraven izolator.  Vsi naši izdelki se ponašajo s SQ in CE certifikatom, za nakup vseh novih lesenih oken in vhodnih vrat, pa omogočamo nepovratna sredstva EKO SKLADA REPUBLIKE SLOVENIJE.

Strankam ponujamo celostno rešitev – svetovanje, izdelava in dobava oziroma montaža.

Potrebujete pomoč ali brezplačen nasvet?